Доперевірочний аналіз митних декларацій, митне оформлення яких завершено - Федотов, Олексій Павлович; Федотов, О. П.; Fedotov, Oleksii P. (Одеса : Фенікс, 2026)
Що ж таке доперевірочний аналіз? Це цільовий контролюючий захід, що здійснюється за попередньою аналітично-пошуковою роботою, яка проводиться митними органами України з метою з’ясування необхідності проведення або не проведення у подальшому документальної перевірки дотримання законодавства України з питань митної справи. Доперевірочний аналіз як цільовий контролюючий захід знімає в переважній більшості випадків з митних органів необхідність проведення документальних перевірок.
Федотов О. П. Доперевірочний аналіз митних декларацій, митне оформлення яких завершено. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С.285-289. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33080
Keywords: доперевірочний аналіз; митна декларація; документальні перевірки; підприємство (декларант); митні органи; pre-clearance analysis; customs declaration; documentary checks; enterprise (declarant); customs authorities