Синхронія та діахронія у лінгвістиці - Мироненко, Т. П.; Myronenko; Добровольська, Л. С.; Добровольская, Л. С.; Dobrovol’s’ka, L. S. (Одеса: Фенікс, 2013)
Дана стаття присвячена дослідженню лексико-семантичної групи слів та шляхам її вивчення. Здійснюється детальний аналіз лексико-семантичної будови мови, розглядається її структура (на прикладі уривку із тексту раннєновоанглійського періоду). Робляться висновки стосовно класифікації слів за їх семантичними ознаками, лексичних закономірностей англійської мови з точки зору синхронії і діахронії.
Мироненко Т. П., Добровольська Л. С. Синхронія та діахронія у лінгвістиці / Т. П. Мироненко, Л. С. Добровольська // Національний університет «Одеська юридична академія». – Вип. 2. – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 89-98.
Keywords: синхронія; діахронія; семантичне поле; лексика; синхрония; диахрония; семантическое поле; synchrony; diachrony; semantic fiel; vocabular