Натурне дослідження у судово–товарознавчій експертизі як основа ідентифікації, дефектоскопії та параметричного підбору аналогів - Чабанець, Тетяна; Макарець, Альбіна; Chabanets, Tetiana; Makarets, Albina (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах систематизовано покроковий алгоритм проведення натурного огляду з урахуванням положень профільних НДР і методичних матеріалів судово–експертних установ України. Окрему увагу приділено значенню фіксації ідентифікаційних та дефектних ознак для подальшого визначення ринкової вартості товару. The paper systematizes a step–by–step algorithm for conducting an in–situ examination, taking into account the provisions of specialized research works and methodological materials of forensic expert institutions of Ukraine. Particular attention is paid to the importance of recording identification and defect–related features for the subsequent determination of the market value of goods.
Чабанець Т., Макарець А. Натурне дослідження у судово–товарознавчій експертизі як основа ідентифікації, дефектоскопії та параметричного підбору аналогів. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози : збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 287-292. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33578
Keywords: identification; defect examination; instrumental measurement; recording; ідентифікація; дефектоскопія; інструментальне вимірювання; фіксація