Перегляд кримінальної справи як елемент забезпечення права на ефективний судовий захист - Маринів, В. І. (Одеса: Фенікс, 2012)
Стаття присвячена дослідженню поняття та сутнісних ознак права на судовий захист. Акцент робиться автором на тому, що правосуддя визнається найбільш ефективним способом охорони прав та свобод людини і громадянина, а тому рівень судового захисту є найважливішим індикатором правового характеру держави та демократичності суспільства.
Маринів В. І. Перегляд кримінальної справи як елемент забезпечення права на ефективний судовий захист / В. І. Маринів // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.365-367.
Keywords: судовий захист; судовий механізм захисту; правосуддя; судове рішення; Конституційний Суд України; кримінальний процес