До питання визначення принципів досудового врегулювання публічно-правових спорів - Ківалов, Сергій Васильович; Kivalov, Sergiy V.; Кивалов, Сергей Васильевич (Одеса : Юридична література, 2014)
Статтю присвячено формуванню основоположних засад досудового регулювання публічно- правових спорів, віднесених до юрисдикції адміністративних судів. Окреслено систему принципів досудового врегулювання публічно-правових спорів, охарактеризовано їхні види та визначено зміст конкретно-правових принципів досліджуваної процедури. Увагу акцентовано на змісті принципів нейтральності та незацікавленості, рівності, добровільності та онфіденційності процедури.

Статья посвящена формированию базовых основ досудебного урегулирования публично-правовых споров, отнесенных к юрисдикции административных судов. Определена система принципов досудебного урегулирования публично-правовых споров, охарактеризованы их виды и содержание конкретно-правовых принципов исследуемой процедуры. Внимание акцентировано на содержании принципов нейтральности и незаинтересованности, равенства, добровольности и конфиденциальности процедуры.

Article is devoted to the formation of the basic foundations of pre-trial settlement of public law disputes referred to the jurisdiction of the administrative courts. The system of pre-trial settlement of the principles of public law disputes are characterized by their types and content specific legal principles study procedures. Puts more emphasis on the content of the principles of neutrality and disinterestedness, equality, voluntariness and confidentiality procedures.
Ківалов С. В. До питання визначення принципів досудового врегулювання публічно-правових спорів / С. В. Ківалов // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юридична література, 2014. – Вип. 72. – С. 7-15.
Keywords: адміністративне судочинство; досудове врегулювання публічно-правових спорів; медіація; принципи досудового врегулювання публічно-правових спорів; принципи конфіденційності, нейтральності, добровільності.; административное судопроизводство; досудебное урегулирование публично-правовых споров; медиация; принципы досудебного урегулирования публично-правовых споров; принципы конфиденциальности, нейтральности, добровольности; administrative proceedings; pre-trial settlement of public law disputes; mediation; pre- trial settlement principles of public law disputes; principles of confidentiality, neutrality, voluntariness