Кримінальна відповідальність за порушення законодавства України в галузі забезпечення якості питної води - Мкртичян, А. А.; Mkrtichyan, A. A. (Одеса : Фенікс, 2014)
Порушення одних і тих же правил природокористування і охорони навколишнього середовища або вчинення аналогічних протиправних дій тягнуть за собою в одних випадках кримінальну, в інших — адміністративну відповідальність. Розмежувальним критерієм злочинів і адміністративних проступків виступає ступінь суспільної небезпеки. Крім того, враховуються також конкретні обставини правопорушень: вид і розмір завданої шкоди, конкретні наслідки
Мкртичян А. А. Кримінальна відповідальність за порушення законодавства України в галузі забезпечення якості питної води / А. А. Мкртичян // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 533-535.
Keywords: забезпечення якості питної води; кримінальна відповідальність за вчинення екологічного злочину; правовий захист питної води; обеспечение качества питьевой воды; уголовная ответственность за причинение экологического преступления; правовая защита питьевой воды; ensuring the quality of drinking water; criminal liability for environmental crimes; legal protection of drinking water