Досвід країн ЄС щодо фінансування інфраструктури морських портів - Зятіна, Д. В.; Зятина, Д. В.; Ziatina, D. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Стаття присвячена аналізу досвіду країн–членів Європейського Союзу щодо організації функціонування морських портів. Особливо акцент робиться на можливості і порядку надання державної допомоги морським портам ЄС. Розглянуті основні моделі портового управління в ЄС: державний порт, порт- інструмент, приватний порт, порт-володілець. Вказано на поширеність та найбільшу ефективність моделі порт-володілець на прикладі портів Бельгії, Німеччини, Італії. Охарактеризовано розподіл функцій між державою, портом та приватними портовими операторами щодо фінансування розвитку портової інфраструктури.
Зятіна Д. В. Досвід країн ЄС щодо фінансування інфраструктури морських портів / Д. В. Зятіна // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 68. - С. 299-305.
Keywords: морський порт; досвід ЄС; державна допомога морським портам; фінансування інфраструктури; моделі портів; морской порт; опыт ЕС; государственная помощь морским портам; финансирование инфраструктуры; модели портов; sea port; EU experience; state aid to the sea port authorities; financing of infrastructure; port models