До поняття сутності слідчої ситуації під час розслідування контрабанди культурних цінностей - Черниш, Юрій Петрович; Черниш, Ю. П.; Chernysh, Yurii P. (Одеса : Фенікс, 2026)
Початок досудового розслідування у провадженнях про контрабанду культурних цінностей зумовлює зміну пріоритетів діяльності правоохоронних органів: від прихованого збирання інформації та прогнозування розвитку злочинної діяльності – до процесуального встановлення обставин кримінального право-порушення, кола причетних осіб, способів учинення та приховування протиправних дій, а також фіксації та збереження доказової інформації.
Черниш Ю. П. До поняття сутності слідчої ситуації під час розслідування контрабанди культурних цінностей. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 670-674. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33360
Keywords: контрабанда; культурні цінності; типові слідчі ситуації; тактичні завдання; розслідування; слідчі (розшукові) дії; smuggling; cultural property; typical investigative scenarios; tactical objectives; investigations; investigative (search) operations