Політична компетентність громадян як складова процесу інституціоналізації влади - Столярова, А. Ю.; Столярова, А. Ю.; Stolyarova, A. Yu. (Одеса, 2017)
Статтю присвячено дослідженню політичної компетентності громадян як складової частини процесу інституціоналізації влади. Визначено сутність політичної компетентності, у якій поєднується інформованість громадян та їхня здатність до політичної діяльності, а також особливості формування політичної компетентності громадян у процесі політичних трансформацій. Досліджено напрями застосування політичної компетентності громадян як складової частини процесу інституціоналізації влади: електоральний, комунікативний, управлінський.

Статья посвящена исследованию политической компетентности граждан как составляющей процесса институционализации власти. Определена сущность политической компетентности, в которой сочетается информированность граждан и их способность к политической деятельности, а также особенности формирования политической компетентности граждан в процессе политических трансформаций. Исследованы направления применения политической компетентности граждан как составляющей процесса институционализации власти: электоральное, коммуникативное, управленческое.

The article studies the political competence of citizens as part of the process of institutionalization of power. The essence political competence, which combined the awareness of citizens and their capacity for political activity, and especially of the formation of political competence of citizens in the political transformation. Studied directions of political competence of citizens as part of the process of institutionalization of power: electoral, communicative, management.
Столярова А. Ю. Політична компетентність громадян як складова процесу інституціоналізації влади / А. Ю. Столярова // S.P.A.C.E. Society, Politics, Administration in Central Europe : електронний науково-практичний журнал / редкол.: Д. В. Яковлев (голов. ред.), К. М. Вітман (заст. голов. ред.), Д. Ю. Дворніченко (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА». – Одеса, 2017. – Вип. 2. – С. 55-58.
Keywords: політична компетентність громадян; громадянська компетентність; інституціоналізація влади; електоральний вибір; політична некомпетентність; политическая компетентность граждан; гражданская компетентность; институционализация власти; электоральный выбор; политическая некомпетентность; political competence of citizens; civic competence; institutionalization of power; electoral choice; political incompetence