Майнові відносини та їх регулювання у корпоративних системах середньовіччя - Федущак-Паславська, Ганна Михайлівна (Одеса, 2017)
У статті визначені особливості правового регулювання майнових відносин в період Середньовіччя, які є спільними для правових систем західної правової традиції. Виявлено, що значну роль у процесі правового регулю-вання майнових відносин відіграли, зокрема системи феодального, міського, торговельного права. Виокремлено також вплив норм звичаєвого, канонічного права і запозичених з римського права та інтерпретованих лепе¬тами і каноністами, відповідно до потреб часу, ідей, принципів, формулювань. Не зважаючи на окремішність англо-американського типу, свій внесоку розвиток основтрадиції зробила і англійська правова система. Будучи сьогодні цілістю, західна правова традиція продовжує еволюціонувати, в тому числі, завдяки таким властивос¬тям права, яких воно набувало в період Середньовіччя. Йдеться про об’єктивність, універсальність, взаємність, участь, цілісність, розвиток.
Федущак-Паславська Г. М. Майнові відносини та їх регулювання у корпоративних системах середньовіччя / Г. M. Федущак-Паславська // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: Є. О. Харитонов (голов. ред.), О. І. Харитонова (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 25. – С. 69-74.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; конструкції римського права; право власності; зобов’язальне право; заповіт; інститути спадкового права; constructions of Roman law; ownership; contractual law; will; institutions ofthe law of inheritance