До питання про функції державного обвинувача - Крикливий, Ростислав Миколайович; Крикливий, Р. М.; Крикливый, Ростислав Николаевич; Kryklyvyi, Rostyslav M. (Київ : Національна академія прокуратури України, 2009)
Проаналізовано функції державного обвинувача в рамках кримінального судочинства, а також положення останнього проекту КПК України, підготовленого Кабінетом Міністрів України. Висловлені зауваження щодо невдалості його норм, які стосуються державного обвинувачення, робиться висновок про функціональне переобтяження державного обвинувача і водночас про неможливість обмеження його діяльності лише здійсненням кримінального переслідування.

Проанализированы функции государственного обвинителя в рамках уголовного судопроизводства, а также положения последнего проекта УПК Украины, подготовленного Кабинетом Министров Украины. Высказаны замечания относительно неудачности его норм, которые касаются государственного обвинения, сделан вывод о функциональной перегруженности государственного обвинителя и в то же время о невозможности ограничения его деятельности лишь осуществлением уголовного преследования.

The functions of public prosecutor within the criminal legal procedure framework and also provisions of last draft of the Criminal Procedure Code of Ukraine suggested by the Cabinet of Ministers of Ukraine are analysed in the article. The remarks on negative essence of its norms concerning public prosecution are stated. The conclusion about public prosecutor’s functional overwork and at the same time impossibility of his activity limitation only by fulfilment of public prosecution is drawn.
Крикливий Р. До питання про функції державного обвинувача / Р. Крикливий // Вісник Національної академії прокуратури України. - № 4(16). - 2009. - С. 55-59.
Keywords: обвинувачення; державне обвинувачення; кримінальне переслідування; державний обвинувач; прокурор; обвинение; государственное обвинение; уголовное преследование; государственный обвинитель; prosecution; public prosecution; criminal prosecution; public prosecutor; prosecutor; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE