Право на професійну підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації працівників як особисте немайнове трудове право - Лагутіна Ірина Вікторівна; Лагутина Ирина Викторовна; Lagutina Irina V. (My University, 2012)
У статті аналізується юридична природа і зміст права працівника на професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації. Підкреслюється, що розвиток людських ресурсів і підготовка кадрів спираються на основні соціальні цінності - рівність, справедливість, гендерну рівність, недопущення дискримінації, соціальну відповідальність.

В статье анализируется юридическая природа и содержание права работника на профессиональную подготовку, переподготовку и повышение квалификации. Подчеркивается, что развитие человеческих ресурсов и подготовка кадров опираются на основные социальные ценности – равенство, справедливость, гендерное равенство, недопущение дискриминации, социальную ответственность.

This article analyzes the legal nature and content of the right of the employee on training, retraining and professional development. Human resource development and training based on basic social values – equality, justice, gender equality, elimination of discrimination, social responsibility.
Лагутіна І. В. Право на професійну підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації працівників як особисте немайнове трудове право / І. В. Лагутіна // Ученые записки Таврического национального университета им. В. И. Вернадского. Серия «Юридические науки». – 2012. – № 7. – С. 80-86.
Keywords: розвиток професійних навичок; працездатність; особисті немайнові трудові права; развитие профессиональных навыков; трудоспособность; личные неимущественные трудовые права; vocational skills development; employability; lifelong learning; personal non-property labour rights