Філософія освіти 4.0: цифрові горизонти сучасної освіти - Іванова, Оксана Станіславівна; Іванова, О. С.; Ivanova, Oksana S. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025)
У статті розглядаються сучасні тенденції і ключові інновації у галузі цифрової педагогіки. Аналізується вплив цифрових технологій на освітній процес, включаючи транформацію дидактичних засад освітнього процесу. Окреслено перспективи розвитку цифрової педагогіки такі як – персоналізоване навчання, гейміфікація та інтерактивні середовища, хмарні технології та співпраця, аналітика навчання та відкриті освітні ресурси. Визначено виклики з якими стикаються освітні навчальні заклади у мовах в провадження цих змін.
Іванова О. С. Філософія освіти 4.0: цифрові горизонти сучасної освіти / О. С. Іванова // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : матеріали Міжнародної конференції / за заг ред. С. В. Ківалова ; Міжнародний гуманітарний університет. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025. – С. 111-113. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.30124
Keywords: трансформації освіти; концепція «Освіта 4.0»; філософія освіти 4.0; впровадження інноваційних технологій в освіту