Проблематика визначення істотних умов договору найму будівлі або іншої капітальної споруди - Обіход, Олена Миколаївна (Одеса, 2018)
Стаття присвячена дослідженню проблемних питань, пов’язаних із визначенням істотних умов договору найму будівлі (споруди). Визначаються істотні умови договору найму будівлі (споруди), враховується специфіка оренди державного та комунального майна, виявляються колізії цивільного та господарського законодавства щодо форми плати за цим договором. Зазначається, що строк є істотною умовою цього договору. Виявлені недоліки в правовому регулюванні договору найму будівлі (споруди), внесені пропозиції по їх усуненню та вдосконаленню чинного цивільного законодавства України.
Проблематика визначення істотних умов договору найму будівлі або іншої капітальної споруди
Обіход О. М. Проблематика визначення істотних умов договору найму будівлі або іншої капітальної споруди / О. М. Обіход // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 28. – С. 64-69.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; договір найму будівлі або іншої капітальної споруди; оренда; орендне зобов’язання; істотні умови; наймодавець; наймач; the contract of lease of a building or other capital facility; the lease; the lease obligation; term; contract payments; the lessor; the lessee