Право власності за цивільним законодавством України та Республіки Молдова: деякі порівняльні аспекти - Некіт, Катерина Георгіївна; Некит, Екатерина Георгиевна; Nekit, Ekaterina G. (My University, 2013)
Статтю присвячено аналізу положень цивільного законодавства України та Республіки Молдова про право власності. Проаналізовано поняття та зміст права власності, виявлено специфіку окремих видів права власності. Виявлено спільні риси та відмінності у підходах законодавців України та Республіки Молдова до регулювання відносин власності.

Статья посвящена анализу положений гражданского законодательства Украины и Республики Молдова о праве собственности. Проанализировано понятие и содержание права собственности, выявлена специфика отдельных видов права собственности. Выявлены сходство и различия в подходах законодателей Украины и Республики Молдова к регулированию отношений собственности.

The article is devoted to the analysis of provisions of the civil legislation of Ukraine and Republic of Moldova about the property right. The concept and the content of the property right is analysed. Specifics of separate types of the property right is revealed. Similarity and distinctions to regulation of the property relations in approaches of legislators of Ukraine and the Republic of Moldova are revealed.
Некіт К. Г. Право власності за цивільним законодавством України та Республіки Молдова: деякі порівняльні аспекти / К. Г. Некіт // Порівняльно-аналітичне право. - 2013. - №4. - С. 88-90.
Keywords: право власності; власник; принципи; володіння; користування; розпорядження; управління; право собственности; собственник; принципы; владение; пользование; распоряжение; управление; property right; owner; principles; possession; using; order; management