Протидія розкраданню соціалістичної власності в Україні в другій половині 1940-х років - Саблук, С. А.; Sabluk, S. А. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті проаналізовано організацію протидії розкраданню соціалістичної власності в Україні в другій половині 1940-х років. На основі аналізу кількісних і якісних показників прояву цього виду злочину подано оцінку ефективності заходів, спрямованих на протидію розкраданню. Визначено причини поширення фактів розкрадання соціалістичної власності в умовах надмірної етатизації суспільства в тоталітарній державі.

Противодействие разворовыванию социалистической собственности в Украине во второй половине 1940-х годов. В статье проанализировано организацию противодействия расхищению социалистической собственности в Украине во второй половине 1940-х годов. На основании анализа количественных и качественных показателей проявления этого вида преступления подано оценку эффективности мер, направленных на противодействие расхищению социалистической собственности в условиях сверхмерной этатизации общества в тоталитарном государстве.

Counteraction to plundering socialistic property in Ukraine in the second half of 1940-th years. In the article organization of counteraction to plundering of socialistic property is analysed in Ukraine during the second half of 1940th. On the basis of analysis of quantitative and quality indexes of display of this type of crime the estimation of efficiency of the measures sent to counteraction to plundering of socialistic property in the conditions of etatization societies in the totalitarian state is given.
Саблук С. А. Протидія розкраданню соціалістичної власності в Україні в другій половині 1940-х років / С. А. Саблук // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 42-49.
Keywords: корисливи злочини економічної спрямованості; протидія розкраданню соціалістичної власності; кримінологія; карні злочини; стан злочинності; протидія злочинності; крадіжки; корыстные преступления экономической направленности; противодействие разворовыванию социалистической собственности; криминология; уголовные преступления; состояние преступности; противодействие преступности; расхищение социалистической собственности; кражи; criminology; criminal crimes; state of criminality; counteraction of criminality; plundering of socialistic property; theft; mercenary crimes of economic orientation; counteract the theft of socialist property