Літературні та наукові твори як об'єкти авторських прав - Харитонова, Олена Іванівна; Харитонова, Елена Ивановна; Kharitonova, Olena I. (My University, 2016)
В статті надано характеристику літературних та наукових творів як об’єктів авторських прав. Проаналізовано нормативноправові акти, якими визначаються засади створення та використання результатів творчої діяльності. Надано визначення поняттям художній та науковий твір, досліджено такі наукові роботи, як монографія, дисертація, стаття. Виділено значущі елементи та форми творів та інше.

В статье охарактеризованы литературные и научные произведения как объекты авторского права. Проанализированы нормативно-правовые акты, которыми определяются основы создания и использования результатов творческой деятельности. Дано определение понятиям художественный и научный труд, исследованы такие научные работы, как монография, диссертация, статья. Выделены значимые элементы и формы произведений и прочее.

Characteristics of literary and scientific works as objects of copyright are provided in the article. Normative legal acts, defining the basics of creation and usage of results of creative activity, have been analyzed. The definition of terms “artistic and scientific works” was introduced, such scientifi c work s a s monograph , thesis , articl e were researched. Important elements and forms of works etc. were singled out.
Харитонова О. І. Літературні та наукові твори як об'єкти авторських прав / О. І. Харитонова // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 21. – С. 100-104.
Keywords: художній твір; літературний твір; науковий твір; автор; твір; об’єкти авторських прав; художественное произведение; литературное произведение; научное произведение; автор; произведение; объекты авторских прав; artistic work; literary work; scientific work; work of author; objects of copyright