Od radzieckiego prawa cywilnego do wspolczesnego prawa cywilnego Ukrainy - Charytonowa, Helena; Charytonow, Yewgen (Одеса, 2017)
У статті на прикладі цивільного законодавства Української РСР характеризується концепція радянського ци-вільного права. Акцентується увага на посиленні публічно-правових засад цивільно-правового регулювання під час другої кодифікації радянського цивільного законодавства. Аналізуються підстави та умови зміни розуміння сутності цивільного права під час «перебудови» 80-х років у СРСР. Розглядаються результати процесу трансфор-мації концепції цивільного права в Україні після розпаду СРСР та характерні риси сучасного цивільного права України.
Charytonowa H. Od radzieckiego prawa cywilnego do wspolczesnego prawa cywilnego Ukrainy / H. Charytonowa, Y. Charytonow // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: Є. О. Харитонов (голов. ред.), О. І. Харитонова (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 25. – С.62-68.
Keywords: Ukraina; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; prawo cywilne; ustawodawstwo cywilne; prawo prywatne; prawo radzieckie; prawo postradzieckie; цивільне право; цивільне законодавство; приватне право; радянське право; пострадянське право; Civil Law; civil legislation; Private Law; soviet Law; post-soviet Law