Історія суду і судочинства в Україні : навчально-методичні рекомендації - Єфремова, Наталя Володимирівна; Єфремова, Н. В.; Ефремова, Наталья Владимировна; Yefremova, Natalia V.; Корнієнко, Ірина Валеріївна; Корнієнко, І. В.; Корниенко, Ирина Валерьевна; Korniienko, Iryna V.; Горяга, Оксана Вікторівна; Горяга, О. В.; Горяга, Оксана Викторовна; Horiaha, Oksana V. (Одеса : Фенікс, 2020)
«Історія суду та судочинства в Україні» полягає в підвищенні загального та теоретичного рівня знань здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр» за спеціальністю 081 «Право», в підготовці їх до системного сприйняття історії розвитку судової системи в Україні. Навчальна дисципліна «Історія суду та судочинства в Україні» належить до циклу спеціальних юридичних дисциплін. Її вивчення тісно пов’язано з іншими як загальними, так і галузевими юридичними дисциплінами: конституційне право, цивільне право та процес, кримінальне право та процес тощо. Вивчення історичного досвіду формування органів українського судочинства допоможе здобувачам освіти краще орієнтуватися в історико-правовому матеріалі, сформулювати творчий підхід до вивчення інших юридичних дисциплін, у тому числі й галузевого напрямку, а також користуватися набутими знаннями у провадженні дослідницької та практичної діяльності. Навчально-методичні рекомендації розроблені для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр» судово-адмініністративного факультету НУ «ОЮА» за спеціальністю 081 «Право», також можуть бути важливими та корисними для сучасних українців. Особливо для тих, хто планує зв’язати свою долю з юриспруденцією.
Єфремова Н. В. Історія суду і судочинства в Україні : навч.-метод. рекомендації для підготовки здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр» суд.-адмін. ф-ту НУ «ОЮА» за спец. 081 – «Право» / Н. В. Єфремова, І. В. Корнієнко, О. В. Горяга. – Одеса : Фенікс, 2020. – 196 с.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects