До питання про тлумачення терміна «економічна конституція» в праві Німеччини - Дятленко, Н. М.; Djatlenko, N. N. (Одеса : Юрид. л-ра, 2009)
Стаття присвячена дослідженню сучасного господарського права в Німеччині, яке теоретично містить у собі так зване «господарське конституційне право». Терміном «економічна конституція» в праві ФРН визначають норми Основного закону ФРН , які безпосередньо регулюють господарську діяльність. Здійснено герменевтичний аналіз вказаного терміна. Доведена актуальність господарсько- конституційного підходу як публічно-правового у врегулюванні господарської діяльності в Україні.
Дятленко Н. М. До питання про тлумачення терміна «економічна конституція» в праві Німеччини / Н. М. Дятленко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Ю. М. Оборотов (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2009. – Вип. 50. - С. 152-160.
Keywords: економічна конституція; господарське конституційне право ФРН; Німеччина; Основний закон ФРН; экономическая конституция; хозяйственное конституционное право ФРГ; Германия; Основной закон ФРГ; economic constitution; economic constitutional law of Germany; Germany; the Basic law of Germany