Психологія: схеми, таблиці, коментарі - Цільмак, Олена Миколаївна (ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВНУТРІШНІХ СПРАВ, 2013)
У навчально-наочному посібнику «Психологія: схеми, таблиці, коментарі» представлені основні теми навчальної дисципліни «Психологія», яка викладається у ВНЗ системи МВС України. Він увібрав у себе чотири розділи – «Психологія як наука», «Психічні процеси», «Психічні стани», «Психічні властивості» та дванадцять глав, які розкривають зміст та суть структури психіки людини. Його оформлення сприяє системному розумінню навчального матеріалу, кращому візуальному сприйманню та запам'ятовуванню. Він адресований студентам, курсантам і слухачам ВНЗ, психологам, викладачам та усім тим, хто цікавиться психологією.
Keywords: Психологія як наука; Психічні процеси; Психічні стани; Психічні властивості; Психологія; сутність та зміст дефініції «психіка»; сутність волі та вольових станів; візуальне сприймання; душа; рефлекс; пізнавальні (дослідницькі) методи та методи активного впливу на особистість; галузі психології