Адекватна термінологія – адекватність кримінального закону - Козаченко, Олександр Олександрович; Козаченко, О. О.; Kozachenko, Oleksandr O. (Миколаїв : Миколаївський інститут права НУ ''ОЮА'', 2020)
У статті на підставі запропонованої авторської дефініції кримінально-правового заходу, визначаються його змістовні ознаки, сукупність яких створюють можливість для розмежування заходів кримінально-правового впливу та заходів, що передбачені іншими галузями права. Виділяються обʼєктивні та субʼєктивні властивості кримінально-правових заходів, встановлення яких дає можливість забезпечити доцільність, обґрунтованість та ефективність кримінально-правового впливу в умовах модернізації кримінального закону як соціокультурного конструкту, розрахованого на регулювання групової та індивідуальної кримінальної активності.

Оn the base of the proposed definition of the criminal-legal measure, determined his informative features, the totality of which gives an opportunity for delimitation measures of criminal-legal influence and measures, which provided by other branches of law. There are objective and subjective properties of criminal-legal measures, installation of which gives a possibility to provide expediency, validity and effectiveness of criminal-legal influence with terms of modernization of the criminal law as sociocultural construct, calculated for regulation of group and individual criminal activity.
Козаченко О. О. Адекватна термінологія – адекватність кримінального закону / О. О. Козаченко // Новітні кримінально-правові дослідження – 2020: Альманах наукових праць / за ред. професора О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : Миколаївський інститут права Національного університету «Одеська юридична академія», 2020. – С. 20-27.
Keywords: кримінально-правовий вплив; кримінально-правовий захід; соціальна справедливість; властивості кримінально-правового заходу; criminal-legal influence; criminal-legal measure; social justice; subjective properties of criminal-legal measure; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE