Інститут адвокатури як ознака правової держави - Бойчук, Н. І. (Одеса: Юридична література, 2015)
Стаття присвячена питанню щодо визначення ролі і місцю адвокатури у державі. Зазначено, що адвокатура наділена публічно-правовими функціями і включення до системи публічної влади недержавних суб'єктів покликано створити ефективний механізм контролю з боку суспільства за діяльністю держави.
Бойчук Н. І. Інститут адвокатури як ознака правової держави / Н. І. Бойчук // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 75-77.
Keywords: адвокатура; правосуддя; професійна правнича допомога; судова система; органи державної влади; незалежність; захист прав і основоположних свобод людини й громадянина