Авторське право у цифрову добу - Токарева, Віра Олександрівна (Одеса, 2017)
У статті розглянуто зрушення, які відбуваються через зміни способів виникнення та розповсюдження інформації через Інтернет. Досліджено, що минулому технології неодноразово ставили виклик способам культурного виробництва, економічним аспектам та існуючим правовим рамкам. Встановлено, що нові виникаючі технології зустрічаються з неготовністю до змін існуючих відносин, водночас стають рушійним двигуном для їх подальших перетвореньта розвитку. Проаналізовано окремі аспекти ролі авторського права в епоху цифровихтехнологій.
Токарева В. О. Авторське право у цифрову добу / В. О. Токарева // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 26. – С. 93-97.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; права інтелектуальної власності; авторське право; дольова економіка; Вікіпедія; intellectual property rights; copyright; sharingeconomy; Wikipedia