Захист прав членів екіпажу суден, зареєстрованих під зручним прапором - Бєлогубова, Оксана Олександрівна (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті розглянуто доцільність політики "зручного" прапора, її позитивні і негативні сторони.Запропоновано під "зручним прапором" розуміти прапор країни, яка дозволяє реєстрацію суден, що перебувають під іноземним управлінням, на своїй території, на умовах, які з певних причин є зручними та сприятливими для осіб, що реєструють судно.
Бєлогубова О. О. Захист прав членів екіпажу суден, зареєстрованих під зручним прапором / О. О. Бєлогубова // Права людини – пріоритет сучасної держави : збірник матер. Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конференції (10 грудня 2020 року, м. Одеса) / відп. ред. М. Р. Аракелян. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2020. – С. 120-124.
Keywords: прапор судна; зручний прапор; морський транспорт; Конвенція ООН 1982 р.; Міжнародна організація праці