Особливості прогнозування інгібітності за виміряними психологічними характеристиками - Казанжи, Марія Йосипівна (My University, 2015)
У статті викладено основні результати множинного регресійного аналізу, проведеного задля визначення психологічних предикторів інгібітності. Встановлено коло особистісних характеристик, вираженість яких може бути «маркером» інгібітності. З’ясовано, що позитивно відображається на рівні інгібітності сензитивність людини, низька самооцінка, вираженість інтуїції, емоційного дискомфорту, домінування, неприйняття інших тощо. Встановлено широкий перелік характеристик, які дають негативний прогноз у вираженості інгібітності.
Казанжи М. Й. Особливості прогнозування інгібітності за виміряними психологічними характеристиками / М. Й. Казанжи // Наука і освіта. – 2015. - № 1. – С. 72-77.
Keywords: інгібіція; фасилітація; фасилятивний потенціал; множинний регресійний аналіз