Самозахист суб’єктом господарювання своїх прав та інтересів - Солод, І. В.; Солод, И. В.; Solod, I. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
Стаття присвячена дослідженню питань самозахисту прав та інтересів суб’єктом господарювання, його особливостям та класифікації. Автором наводяться перспективні варіанти удосконалення законодавства України щодо позасудового захисту прав та інтересів суб’єктів господарювання, а також можливі шляхи правозастосування в умовах нестабільного сьогодення.

Самозащита субъектом хозяйствования своих прав и интересов. Статья посвящена исследованию вопросов самозащиты прав и интересов предприятием, его осо- бенностям и классификации. Автором приводятся перспективные варианты усовершенствования законодательства Украины относительно внесудебной защиты прав и интересов субъектов хозяйствования, а также возможные пути правоприменения в нынешних нестабильных условиях.

Self-defense business entity their rights and interests. Article is devoted to the study of the issues of self-defense of the rights and interests of the enterprise, its features and classifications. The author provides advanced options for improving the legislation of Ukraine concerning the extrajudicial protection of the rights and interests of business entities and possible ways of enforcement in the current volatile environment.
Солод І. В. Самозахист суб’єктом господарювання своїх прав та інтересів / І. В. Солод // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 378.384.
Keywords: позасудовий захист; самозахист; суб’єкти господарювання; порушення прав та інтересів; внесудебная защита; самозащита; субъекты хозяйствования; нарушение прав и интересов; non-judicial protection; self-defense; economic entities; rights and interests violations