Проблеми застосування імунітетів і привілеїв консульських посадових осіб - Васильєва, Г. Ю.; Васильева, Г. Ю.; Vasilieva, G. Yu. (Одеса, 2010)
Автор статті аналізує привілейоване положення консульських посадових осіб і вважає, що це не просто примха, а необхідна умова нормального здійснення ними своїх функцій. Без надання консулам особливих прав та привілеїв виконання покладених на них задач по захисту інтересів держави, що представляється та її громадян було б неможливим.
Васильєва Г. Ю. Проблеми застосування імунітетів і привілеїв консульських посадових осіб / Г. Ю. Васильєва // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 150-152.
Keywords: консульські посадові осіби; імунітети і привілеї консульських посадових осіб; консульские должностные лица; имунитеты и привелеии консульских должностных лиц; consular officials; immunities and privileges of consular officers