Прокуратура України : навчально-методичний посібник для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня; галузь знань – 08 «Право»; спеціальність – 081 «Право» - Шевчук, П. В.; Каланча, І. Г.; Цуркан-Сайфуліна, Ю. В.; Shevchuk, P. V.; Kalancha, I. H.; Tsurkan-Saifulina, Yuliia V. (Чернівці, 2025)
Інститут прокуратури посідає особливе місце в системі органів державної влади України, відіграючи ключову роль у забезпеченні верховенства права, законності та правопорядку. Його багатовікова історія, еволюція функцій та сучасні завдання відображають складні суспільно-політичні процеси, що відбувалися в державі. Сьогодні, в умовах реформування правової системи та євроінтеграційних прагнень, роль прокуратури як гаранта законності набуває особливої актуальності. Цей навчально-методичний посібник є важливим інструментом для опанування знань з дисципліни "Прокуратура України". Його мета – допомогти студентам та іншим зацікавленим особам глибше зрозуміти правові засади організації та діяльності цього інституту. Посібник структурований таким чином, щоб забезпечити послідовне вивчення ключових аспектів функціонування прокуратури, пропонуючи плани занять, питання для самостійної роботи, теми для рефератів, тести та інші матеріали, що сприяють ефективному засвоєнню навчального матеріалу
Шевчук П. В., Каланча І. Г., Цуркан-Сайфуліна Ю. В. Прокуратура України : навч.-метод. посіб. для здобув. вищої освіти першого (бакалавр.) рівня; галузь знань – 08 «Право»; спец. – 081 «Право» / Шевчук П. В., Каланча І. Г., Цуркан-Сайфуліна Ю. В. - Чернівці, 2025. - 81 с. https://hdl.handle.net/11300/29414
Keywords: прокуратура; система органів прокуратури; prosecution system; prosecutorial and supervisory activities