Деякі фінансові питання реалізації адвокатської діяльності - Алавацька, О. В. (Одеса: Юридична література, 2015)
У статті досліджується обов'язок адвоката сплачувати щорічні внески на фінансування адвокатського самоврядування за чинним законодавством і в контексті його потенційних змін. Аналізуються розмір та порядок здійснення платежів, причина ігнорування адвокатами таких вимог, підстави та умови притягнення їх до дисциплінарної відповідальності за це, проблемні аспекти віднесення цього правопорушення до проступків та конкретні види стягнень, що застосовуються у даних випадках.
Алавацька О. В. Деякі фінансові питання реалізації адвокатської діяльності / О. В. Алавацька // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 70-72.
Keywords: адвокат; внески; обов'язок; органи адвокатського самоврядування; фінансування