Конституційно-правове регулювання як предмет наукового дослідження - Терлецький, Д. С.; Терлецкий, Д. С.; Terletskyi, D. S. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017)
У статті доводиться доцільність та обґрунтованість виокремлення та змістовно-сутнісного осмис- лення конституційно-правового регулювання як предмета самостійного наукового дослідження. У такому контексті конституційно-правове регулювання автор пропонує розглядати як функціонуючу систему, що має якісно нові, відсутні в її складових, властивості, які проявляються в динаміці, під час цілеспрямованого впливу на суспільні відносини з метою їхнього упорядкування.

Конституционно-правовое регулирование как предмет научного исследования. В статье доказывается целесообразность и обоснованность выделения и содержательно-сущностного осмысления конституционно-правового регулирования как предмета самостоятельного научного исследования. В таком значении конституционно-правовое регулирование автор предлагает рассматривать как функционирующую систему, которая имеет качественно новые, отсутствующие у ее составляющих, свойства, проявляющиеся в динамике, во время целенаправленного воздействия на общественные отношения с целью их упорядочения.

Constitutional and legal regulation as a subject of scientific research. This paper considers the constitutional and legal regulation as a subject of scientific research. Proving the correctness of such approach the author defines constitutional and legal regulation as a functioning system that has qualitatively new properties, which are manifested in dynamics
Терлецький Д. С. Конституційно-правове регулювання як предмет наукового дослідження / Д. С. Терлецький // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.]. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017. – Вип. 78. – С. 157-162.
Keywords: правове регулювання; механізм правового регулювання; конституціоналізм; система; системний метод; структурно-функціональний метод; правовое регулирование; механизм правового регулирования; конституционализм; система; системный метод; структурно-функциональный метод; legal regulation; mechanism of legal regulation; constitutionalism; system; system method; structural-functional method