Право інтелектуальної власності та інформаційні технології - Михайлюк, Галина Олегівна (Одеса, 2017)
У статті досліджуються правові механізми захисту прав інтелектуальної власності на товари / послуги, що рекламуються через мережу Інтернет. Проаналізовано національну судову практику держав-членів ЄС, а також Європейського суду справедливості у справах, де, у переважній більшості випадків, споживачі були введені в оману використанням конкурентами комерційних позначень, які нагадували відомі бренди, через що останні притягувалисьдо відповідальності за порушення прав власників комерційних позначень.
Михайлюк Г. О. Право інтелектуальної власності та інформаційні технології / Г. О. Михайлюк // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 26. – С. 65-68.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; споживач; інформаційні технології; права інтелектуальної власності; правова охорона; реклама; consumer; information technologies; intellectual property rights; legal protection; advertising