Правове регулювання розірвання трудового договору з вагітними жінками і жінками, які мають дітей, за законодавством України та Республіки Білорусі: порівняльний аспект - Краснов, Є. В.; Краснов, Е. В.; Krasnov, Y. V. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016)
Стаття присвячена дослідженню особливостей правового регулювання розірвання трудового договору з вагітними жінками і жінками, які мають дітей, за законодавством України та Республіки Білорусі. Охарактеризовані підстави та порядок припинення трудового договору з вагітними жінками та жінками, які мають дітей, за законодавством України та Республіки Білорусі. Внесені пропозиції щодо вдосконалення трудового законодавства України в цій сфері.

Правовое регулирование расторжения трудового договора с беременными женщинами и женщинами, имеющими детей, по законодательству Украины и Республики Беларуси: сравнительный аспект. Статья посвящена исследованию особенностей правового регулирования расторжения трудового договора с беременными женщинами и женщинами, имеющими детей, по законодательству Украины и Республики Беларуси. Охарактеризованы основания и порядок прекращения трудового договора с беременными женщинами и женщинами, имеющими детей, по законодательству Украины и Республики Беларуси. Внесены предложения по совершенствованию трудового законодательства Украины в этой сфере.

Legal regulation of termination an employment contract with pregnant women and women, who have children, due to Laws of Ukraine and the Republic of Belarus: comparative issue. The article covers the investigations of the Legal regulation aspects of termination an employment contract with pregnant women and women, who have children. Grounds and procedure of termination an employment contract with pregnant women and women, who have children, have been defined due to Law of Ukraine and the Republic of Belarus. The author suggests changes to improve the labour legislation of Ukraine in this field.
Краснов Є. В. Правове регулювання розірвання трудового договору з вагітними жінками і жінками, які мають дітей, за законодавством України та Республіки Білорусі: порівняльний аспект / Є. В. Краснов // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016. – Вип. 77. – С. 110-118.
Keywords: праця жінок; трудові права; трудовий договір; гарантії; розірвання трудового договору; труд женщин; трудовые права; трудовой договор; гарантии; расторжение трудового договора; women's labour; labour rights; employment contract; guarantees; termination an employment contract