Кримінально-правовий захист дитинства в Україні - Пономарьова, Тетяна Ігорівна; Пономарьова, Т. І.; Ponomarova, Tetiana I. (Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019)
В статті надається характеристика сучасній ювенальній кримінально-правовій політиці України. Основна увага приділяється захисту прав неповнолітніх злочинців та жертв під час досудового та судового розслідування. Автором вказується на недосконалість кримінального законодавства в частині кримінальної відповідальності підлітків, особливо – видів покарань, а також пропонуються шляхи вдосконалення відповідних норм Кримінального кодексу України. Акцентується на стабільно високому рівні дитячої злочинності, що обумовлено відсутністю кримінологічних та віктимологічних стратегій.
Пономарьова Т. І. Кримінально-правовий захист дитинства в Україні / Т. І. Пономарьова // Новітні кримінально-правові дослідження – 2019 : альманах наукових досліджень / за ред. О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019. – С. 109-118.
Keywords: неповнолітній; потерпілий; злочинець; захист прав; juvenile; victim; criminal; juvenile criminal-legal policy; protection of rights; ювенальна кримінальна-правова політика; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE