Механізм вирішення правових колізій в муніципальному праві, його елементи - Ленгер, Я. І.; Ленгер, Я. И.; Lenher, Yа. І. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017)
Стаття присвячена дослідженню основних способів вирішення колізій в муніципальному праві України. Обґрунтовано, що способи вирішення правових колізій є конкретними заходами, засобами, схемами, механізмами, процедурами подолання та запобігання протиріч. Констатовано, що механізм вирішення правових колізій є частиною механізму правового регулювання. Залежно від виду колізії застосовується той чи інший метод, відповідний механізм усунення наявного протиріччя.

Механизм решения правовых коллизий в муниципальном праве, его элементы. Статья посвящена исследованию основных способов решения коллизий в муниципальном праве Украины. Обосновано, что способы разрешения правовых коллизий представляют собой конкретные меры, средства, схемы, механизмы, процедуры преодоления и предотвращения противоречий. В зависимости от вида коллизии применяется тот или иной метод, соответствующий механизм устранения имеющегося противоречия

The mechanism of resolving conflicts of law in municipal law, its elements. The article investigates the fundamental way to solve conflicts in the municipal law of Ukraine. It is proved that the ways to resolve legal conflicts are concrete measures, means, circuits, mechanisms, procedures, overcoming and preventing conflict. Depending on the type of collision is used one or the other method, an appropriate mechanism to eliminate existing contradictions.
Ленгер Я. І. Механізм вирішення правових колізій в муніципальному праві, його елементи / Я. І. Ленгер // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.]. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017. – Вип. 78. – С. 81-85.
Keywords: правова колізія; муніципальне право; способи усунення; запобігання протиріччя; механізм вирішення колізій; правовая коллизия; муниципальное право; способы устранения; предотвращение противоречия; механизм решения коллизий; law collision; the municipal law; remedies; prevention of conflicts