Анализ практики ЕСПЧ о праве на справедливое судебное разбирательство в отношении Украины (на примере выполнения судебных решений) - Крывцова, И. С.; Kryvtsova, I. S.; Потапова, Н. А.; Potapova, N. A. (Одеса : Фенікс, 2013)
В работе предпринята попытка анализа практики ЕСПЧ о праве на справедливое судебное разбирательство в отношении Украины. Выявлено, что выполнение судебного решения является неотъемлемой составляющей справедливого судебного разбирательства. Статистические данные свидетельствуют, что большая часть дел, рассматриваемых ЕСПЧ, касается нарушений ст. 6 Конвенции в части длительности исполнения судебных решений национальных судов, вынесенных в пользу заявителя, наличия эффективных средств правовой защиты при длительном неисполнении судебного решения.

У роботі зроблена спроба аналізу практики ЄСПЛ про право на справедливий судовий розгляд відносно України. Виявлено, що виконання судового рішення є невід’ємною складовою справедливого судового розгляду. статистичні дані свідчать, що більша частина справ, що розглядаються ЄСПЛ, стосується порушень ст. 6 Конвенції в частині тривалості виконання судових рішень національних судів, винесених на користь заявника, наявності ефективних засобів правового захисту при тривалому невиконанні судового рішення.

This article attempts to analyze the practice of the ECHR on the right to a fair trial against Ukraine. It was revealed that the implementation of the court decision is an essential component of a fair trial. Statistics indicate that most of the cases before the EChR for violations of Art. 6 of the Convention with regard to the duration of the execution of judgments of national courts handed down in favor of the applicant, the availability of effective remedies for prolonged nonjudicial solutions.
Крывцова И. С. Анализ практики ЕСПЧ о праве на справедливое судебное разбирательство в отношении Украины (на примере выполнения судебных решений) / И. С. Крывцова, Н. А. Потапова // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 328-333.
Keywords: право на справедливое судебное разбирательство; выполнение судебных решений; Европейская конвенция o защите прав человека и основных свобод; Европейский суд по правам человека; право на справедливий судовий розгляд; виконання судових рішень; Європейська конвенція прo захист прав людини і основоположних свобод; Європейський суд з прав людини; the right to a fair trial; execution of court decisions; the European Convention o human Rights and fundamental freedoms; the European Court of human Rights