Типові слідчі ситуації наступного етапу розслідування нападів на інкасаторів - Ващук, О. П. (Одеса: Фенікс, 2012)
Статтю присвячено теоретичним та практичним питанням методики рослідування нападів на інкасаторів. Досліджена специфіка проведення першочергових слідчих дій та призначення і проведення експертиз при розслідуванні даної категорії злочинів. Шляхом узагальнення існуючої слідчої практики виявлені і систематизовані основні умови, що сприяли вчиненню нападів на інкасаторів при проведенні інкасації грошових коштів та інших матеріальних цінностей та розроблені пропозиції щодо їх усунення.
Ващук О. П. Типові слідчі ситуації наступного етапу розслідування нападів на інкасаторів / О. П. Ващук // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.443-445.
Keywords: інкасатори; напад; розбій; грабіж; бандитський напад; криміналістична характеристика; початковий етап рослідування