И снова о смертной казни - Федоров, В. (Одеса: Фенікс, 2012)
Розглянуто теорію і практику застосування смертної кари та довічного позбавлення волі як вищих мір покарання у законодавстві СРСР та України. Охарактеризовано й узагальнено аргументи прихильників і противників інституту смертної кари, адже порушені авторами питання залишатимуться дискусійними, актуальними доти, доки зростатимуть кількісні й якісні показники особливо тяжких злочинів.
Федоров В. И снова о смертной казни / В. Федоров // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.261-262.
Keywords: смертна кара; довічне позбавлення волі; кримінальне право СРСР; кримінальне право України; покарання; виконання смертних вироків