Деякі питання зловживання правом на апеляційне оскарження судових рішень за цивільним процесуальним законодавством України - Дрішлюк, А. І. (Одеса : Фенікс, 2015)
Однією з конституційних засад судочинства (п. 8 ч. 3 ст. 129 Конституції України) є забезпечення апеляційного оскарження рішення суду, крім випадків, встановлених законом. Широке розповсюдження ідеї можливості оскарження всіх процесуальних рішень в зв’язку з відхиленням в судовій практиці від буквального тлумачення ст. 293 ЦПК України через рішення Конституційного суду України, на фоні бездіяльності законодавця в частині ревізії процесуальних рішень, що можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від рішення суду, призвели до численних зловживань правом на апеляційне оскарження, подач апеляційних скарг, на процесуальні рішення доцільність перевірки яких викликає обґрунтовані сумніви.
Дрішлюк А. І. Деякі питання зловживання правом на апеляційне оскарження судових рішень за цивільним процесуальним законодавством України / А. Ф. Дрішлюк // Зловживання цивільними процесуальними правами: шляхи протидії : матер. круглого столу (м. Одеса, 27 лист. 2015 р.) / уклад.: І. В. Андронов, Н. В. Волкова, Р. Ф. Гонгало ; НУ ОЮА, Каф. цив. проц. – Одеса : Фенікс, 2015. – С. 10-12.
Keywords: цивільний процес; цивільні процесуальні права; стадії цивільного процесу; апеляційне оскарження; зловживання цивільними процесуальними правами; гражданский процесс; гражданские процессуальные права; стадии гражданского процесса; апелляционное обжалование; злоупотребление гражданскими процессуальными правами; civil procedure; civil procedural rights; stages of civil procedure; appeal; abuse of civil procedural rights