Правовий вплив на свідомість як чинник формування правомірної поведінки - Івановський Дмитро Вікторович; Ивановский Дмитрий Викторрович; Ivanovskij Dmitrij (My University, 2016)
В даному дослідженні описаний механізм правового впливу та його складових, розкрита структура правосвідомості та правової поведінки. Показаний взаємозв’язок між системою права, правосвідомістю та поведінкою. Також описані канали передачі правової інформації від джерел до правової свідомості, її переробка, формування образу правомірної поведінки у свідомості та її прояву в реальному житті. Результати дослідження дозволяють розуміти процеси виникнення правомірної поведінки, впливати на неї, застосовуючи відповідні засоби правового впливу в напрямку поведінкових складових.

В данном исследовании описан механизм правового влияния и его составляющих. Раскрыта структура правосознания и правового поведения. В исследовании показана взаимосвязь между системой права, правосознанием и поведением. Также описаны каналы передачи правовой информации от источников к правовому сознанию, ее переработка, формирование образа правомерного поведения в сознание, ее проявление в реальной жизни. Результаты исследования приводят к пониманию процессов возникновения правомерного поведения, влияние на него путем применения соответствующих средств правового воздействия на поведенческие составляющие.
Івановський Д. В. Правовий вплив на свідомість як чинник формування правомірної поведінки / Д. В. Івановський // Правовий вплив на неправомірну поведінку: актуальні грані : монографія / за ред. О. В. Козаченка, Є. Л. Стрельцова; МОН України, НУ «ОЮА», Каф.крим. права та ін. крим.-прав. дисциплін Миколаїв. ін-т. права, ПРЦ НАПрНУ, ГО «Всеукр. Асоціація крим. права» . — Миколаїв : Іліон, 2016. — С. 608-625.
Keywords: правовий вплив; неправомірна поведінка; правосвідомість; правова поведінка; правовое воздействие; неправомерное поведение; правосознание; правовое поведение; legal effect; misconduct; legal behavior