Стратегія та тактика розвитку кримінального права: стислі міркування - Стрельцов, Євген Львович; Стрельцов, Є. Л.; Стрельцов, Евгений Львович; Streltsov, Yevhen L.; Streltsov, Yevgen (My University, 2024)
Вказано, що кримінальне право «відіграє» у суспільстві низку важливих ролей: воно виступає відображенням і закріпленням у своїх положеннях тих негативних процесів і діянь, які відбуваються; його положення встановлюють межі свободи конкретної особи чи об’єм підстав кримінальної відповідальності; воно, беручи до уваги «своєрідності», визначає цінності, які є необхідними для функціонування суспільства і які потребують своєї саме кримінально-правової охорони. Проаналізовано кримінально-правову стратегічну та тактичну правотворчість.
Стрельцов Є. Л. Стратегія та тактика розвитку кримінального права: стислі міркування/ Є. Л. Стрельцов // Кримінально-правова охорона безпеки людини, нації, світу: фундаментальність, трансдисциплінарність і ноонауковість убезпечення : матеріали VIII міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2024 р.) / [редкол.: л. м. демидова (голов. ред.), ю. а. пономаренко, с. о. Харитонов та ін.] ; Нац. юрид. ун-т ім. Ярослава мудрого, Каф. кримін. права, Каф. кримін.-прав. політики ; гром. орг. «всеукр. асоц. кримін. права», відокремл. підрозділ в Харківс. обл. - Харків : Право, 2024.. - С. 25-30.
Keywords: кримінальне право; прогностична правотворчість; Criminal Law; prognostic law-making