Змістовні та суттєві властивості покарання - Козаченко, Олександр Васильович; Козаченко, Александр Васильевич; Kozachenko, Oleksandr V. (Харків : Право, 2014)
У тезах на підставі доктринального визначення та генези інституту покарання досліджуються змістовні, суттєві та якісні властивості покарання як особливого виду кримінально-правового заходу. Вносяться пропозиції щодо підвищення ефективності покарання в умовах домінування принципу верховенства права.

В тезисах на основании доктринального определения и генезиса института наказания исследуются содержательные, сущностные и качественные свойства наказания как особого вида уголовно-правовой меры. Вносятся предложения по повышению эффективности наказания в условиях доминирования принципа верховенства права.

The substantive, essential and qualitative features of punishment as a special type of criminal legal means have been examined in the theses on the basis of doctrinal definition and the genesis of penalties institute. The propositions are made to improve the efficiency of punishment under the domination of the rule of law.
Козаченко О. В. Змістовні та суттєві властивості покарання / О. В. Козаченко // Наука кримінального права в системі міждисциплінарних зв'язків : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 9–10 жовт. 2014 р. / редкол.: В. Я. Тацій (голов. ред.), В. І. Борисов (заст. голов. ред.) [та ін.]. – Харків : Право, 2014. - С.121-126.
Keywords: покарання; властивості покарання; міждисциплінарні зв'язки; заходи кримінально-правового впливу; державний примус; мета покарань; змістовна характеристика покарання; наказание; свойства наказания; междисциплинарные связи; меры уголовно-правового воздействия; государственное принуждение; цель наказаний; содержательная характеристика наказания; punishment; properties punishment; interdisciplinary communication; measures of criminal legal influence; state coercion; the purpose of punishment; substantial characteristic of punishment