Захист Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини особистих немайнових трудових прав працівників - Лагутіна Ірина Вікторівна; Лагутина Ирина Викторовна; Lagutina Irina V. (My University, 2014)
У статті обґрунтовується, що питання забезпечення прав і свобод людини і громадянина посідають значне місце в діяльності всіх державних органів, оскільки це їх важливий конституційний обов'язок. Грубі порушення економічних і соціальних прав належать до числа докорінних причин конфліктів, а відсутність боротьби із систематичною дискримінацією і нерівністю у користуванні цими правами може підривати процес відновлення після конфлікту. Підкреслено провідну роль забезпечення особистих немайнових трудових прав працівників Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

В статье обосновывается, что вопрос обеспечения прав и свобод человека и гражданина занимает значительное место в деятельности всех государственных органов, поскольку это их важная конституционная обязанность. Грубые нарушения экономических и социальных прав относятся к числу основных причин конфликтов, а отсутствие борьбы с систематической дискриминацией и неравенством в пользовании этими правами может подрывать процесс восстановления после конфликта. Подчеркивается основополагающее значение обеспечения личных неимущественных трудовых прав работников Уполномоченным Верховной Рады Украины по правам человека.

The article proves that the question of the rights and freedoms of man and citizen has a significant place in all sectors of government, because it is their most important constitutional duty. Gross violations of economic and social rights are among the main causes of conflict and the lack of a systematic struggle against discrimination and inequality in the enjoyment of those rights may undermine the process of post-conflict reconstruction. Emphasize the critical importance of ensuring the personal non-property labour right by the Ukrainian Parliament Commissioner for Human Rights.
Лагутіна І. В. Захист Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини особистих немайнових трудових прав працівників / І. В. Лагутіна // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія «Юриспруденція». – 2014. – № 10-1. – Т. 2. – С. 10 -13.
Keywords: особисті немайнові права; працівник; Уповноважений Верховної Ради України з прав людини; форма захисту; личные неимущественные права; работник; Уполномоченный Верховной Рады Украины по правам человека; форма защиты; personal non-property labour right; employee; the Ukrainian Parliament Commissioner for Human Rights; form of protection