Особливості спадкування за законом - Сегенюк, Анастасія Валеріївна; Сегенюк, Анастасия Валерьевна; Segeniuk, Anastasiia V. (My University, 2016)
У статті розглядаються питання всебічного дослідження, визначення та характеристики відносин спадкування за законом за законодавством України. Висвітлюються підстави закликання до спадкування та черговість спадкування за законом. Досліджується проблематика спадкування за законом утриманцями спадкодавця. Окремо розглядається питання спадкування за правом представлення, яке є специфічним видом закликання спадкоємців за законом до спадкування. Також, у статті досліджується питання визначення розміру частки у спадщині кожного із спадкоємців за законом та можливість зміни її розміру.

В статье рассматриваются вопросы всестороннего исследования, определения и характеристики отношений наследования по закону по законодательству Украины. Освещаются основания призвания к наследованию и очередность наследования по закону. Исследуется проблематика наследования по закону иждивенцами наследодателя. Отдельно рассматривается вопрос наследования по праву представления, которое является специфическим видом призвания наследников по закону к наследованию. Также, в статье исследуется вопрос определения размера доли в наследстве каждого из наследников по закону и возможность изменения ее размера.

The article deals with the comprehensive study, the definition and characteristics of relations hereditary succession under the laws of Ukraine. Highlights reason invocation to the order of succession and inheritance by law. We investigate the issues of inheritance by law dependents of the testator. Separately discusses inheritance by right of representation, which is a specific type of invocation to the heirs at law of succession. Also, in the article the question of determining the amount of the share in the inheritance of each of the heirs at law and the ability to change its size.
Сегенюк А. В. Особливості спадкування за законом / А. В. Сегенюк // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 20. – С. 146-150.
Keywords: спадкове право; спадкування за законом; черги спадкування; спадкування утриманцями; спадкування за правом представлення; розмір часток у спадщині; наследственное право; наследование по закону; очереди наследования; наследование иждивенцами; наследование по праву представления; размер долей в наследстве; inheritance law; inheritance by law; queues succession; inheritance dependents; inheritance by right of representation; the size of particles of inheritance