Обмеження королівської влади в Польському Королівстві в XV столітті: причини та наслідки - Tsushko, S. E.; Цушко, С. Е.; Цушко, С. Є. (Одеса : Фенікс, 2014)
Виборюючи свої права, польська шляхта з великими зусиллями добилася від короля поступок, в результаті яких були надані привілеї, що зіграли велику роль в розширені прав та вольностей шляхти, зокрема в області законодавчої влади, оскільки шляхта отримала право впливати на законотворчу діяльність і брати участь в обговорені законів, у вирішенні питань війни та миру. Отримані польською шляхтою перемоги стали політичним прикладом для шляхти Великого Князівства Литовського, які сподівалися на закріплення своїх прав на польський кшталт.
Цушко С. Є. Обмеження королівської влади в Польському Королівстві в XV столітті: причини та наслідки / С. Є. Цушко // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 150-152.
Keywords: обмеження королівської влади в Польському Королівстві в XV столітті; ограничения королевской власти в Польском Королевстве в XV веке; limitation of royal power in the Kingdom of Poland in the XV century