Комунікативно-прагматичний потенціал образності австралійських художніх текстів - Макарова, О. А.; Макарова, Олександра Андріївна; Makarova, O. A. (Одеса, 2017)
У статті розкрито лінгвокогнітивні механізми, що лежать в основі осмислення художніх образів, та визначено комунікативно-прагматичний потенціал образності австралійських художніх текстів, який полягає у виокремленні комунікативно-прагматичних стратегій, що сприяють створенню образу жінки в австралійських художніх текстах. Визначено основні особливості образу жінки як етнокультурного утворення.

The article focuses on revealing of linguocognitive mechanisms, underlying the comprehension of imagery, and communicative and pragmatic strategies which help to form the image of woman in Australian literary texts. We suggest the basic features of image of woman as an ethno-cultural forming.
Макарова О. А. Комунікативно-прагматичний потенціал образності австралійських художніх текстів / О. А. Макарова // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 136-138.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; художній образ; образ жінки; лінгвокогнітивні механізми; комунікативно-прагматичні стратегії; image; image of woman; linguocognitive mechanisms; communicative-pragmatic strategies