Правова характеристика транскордонного співробітництва прикордонних регіонів - Качан, Василь Васильович; Качан, Василий Васильевич; Kachan, Vasily V. (My University, 2009)
У даній роботі автор розглядає транскордонне співробітництво, як фактор розвитку прикордонних регіонів. Зазначає і обґрунтовує важливість даних суспільних відносин, для економічного зростання окремих регіонів так і всієї країни. Дає їм правову характеристику і висуває пропозиції щодо вдосконалення законодавства України з метою поліпшення економічної ситуації в країні.

В данной работе автор рассматривает трансграничное сотрудничество, как фактор развития приграничных регионов. Отмечает и обосновывает важность данных общественных отношений, для экономического роста отдельных регионов так и всей страны. Дает им правовую характеристику и выдвигает предложения относительно совершенствования законодательства Украины с целью улучшения экономической ситуации в стране.

In this work an author examines a transfrontal collaboration, as factor of development of border-line regions. Marks and grounds importance of these public relations, for the economy growing of separate regions so entire country. Gives them legal description and pulls out suggestion in relation to perfection of legislation of Ukraine with the purpose of improvement of economic situation in a country.
Качан В. В. Правова характеристика транскордонного співробітництва прикордонних регіонів / В. В. Качан // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 579-584.
Keywords: транскордонне співробітництво України; прикордонні регіони України; правове регулювання прикордонної торгівлі; єврорегіон; трансграничное сотрудничество Украины; приграничные регионы Украины; правовое регулирование приграничной торговли; еврорегион; cross-border cooperation of Ukraine; border regions of Ukraine; legal regulation of cross-border trade; euroregion