Кримінально-правове значення незаконного збагачення осіб, пов'язаних із суб'єктом владних повноважень - Михайленко, Д. Г.; Mykhaylenko, D. H. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті досліджується генезис об'єктивної сторони незаконного збагачення у формі передачі публічними службовцями майнових активів іншим особам та її інтерпретація в науці. Розкриваються наслідки обмеження законодавцем кола благ, придбання й передача яких утворює склад незаконного збагачення. Проводиться інтерпретація передачі активів іншим особам у складі незаконного збагачення за допомогою положень, отриманих щодо об'єктивної сторони підкупу. Встановлюється зв'язок (функціональна єдність) інституту фінансового контролю та норми про незаконне збагачення. Описуються перспективи вдосконалення складу незаконного збагачення у формі передачі публічним службовцем активів будь-якій іншій особі.
Михайленко Д. Г. Кримінально-правове значення незаконного збагачення осіб, пов'язаних із суб'єктом владних повноважень / Д. Г. Михайленко // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 16 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. - С. 259-277.
Keywords: корупція; фінансовий контроль; корупційні злочини; незаконне збага чення; особи, пов'язані із суб'єктом владних повноважень; коррупция; финансовый контроль; коррупционные преступления; незаконное обогащение; лица, связанные с субъектом властных полномочий; corruption; financial control; corruption crimes; illicit enrichment; persons con nected with the public authorities