Юрисдикційна діяльність Вищої ради юстиції та шляхи її удосконалення - Долежан, Валентин Володимирович (My University, 2012)
Аналізуються характер і види дисциплінарних стягнень щодо суддів, повноваження Вищої ради юстиції з цих питань. Розглядаються особливості звільнення суддів за порушення присяги, в тому числі за прояви корупції. Пропонується додатково запровадити дисциплінарне стягнення у вигляді попередження, а також звільнити ВРЮ від розгляду справ щодо прокурорів, які не входять до судової системи України. Внесено пропозиції про удосконалення процедури розгляду справ.
Keywords: праці вчених НУ "ОЮА"; труды учёных НУ "ОЮА"; Вища рада юстиції; юрисдикційна діяльність; відповідальність суддів за порушення присяги; відповідальність суддів за корупцію; підстави дисциплінарної відповідальності суддів; процедура розгляду дисциплінарних справ; Высший совет юстиции; юрисдикционная деятельность; ответственность судей за нарушение присяги; ответственность судей за коррупцию; основания дисциплинарной ответственности судей; процедура рассмотрения дисциплинарных дел; the Supreme Council of Justice; jurisdictional activity; liability of judges for violation of the oath and corruption; the grounds of disciplinary liability of judges; the procedure of disciplinary cases