Правові засоби адміністративно-правового регулювання у сфері муніципального транспорту в Україні в контексті впровадження інноваційних технологій та інформатизації транспортних мереж - Малишко, Д. В.; Малышко, Д. В.; Malyshko, D. V. (Одеса : Гельветика, 2019)
У науковій публікації досліджуються субстанціональні та дієві правові засоби адміністративно-правового регулювання у сфері муніципального транспорту. Відзначається, що перспективним правовим засобом є регламентація використання автоматизованих систем управління, технологій «штучного інтелекту» в організації муніципальних транспортних перевезень.

Правовые средства административно-правового регулирования в сфере муниципального транспорта в Украине в контексте внедрения инновационных технологий и информатизации транспортных сетей. В научной публикации исследуются субстанциональные и действенные правовые средства административно-правового регулирования в сфере муниципального транспорта. Отмечается, что перспективным правовым средством является регламентация использования автоматизированных систем управления, технологий «искусственного интеллекта» в организации муниципальных транспортных перевозок.

Legal means of administrative and legal regulation in the field of municipal transport in Ukraine in the context of the introduction of innovative technologies and informatization of transport networks. The scientific publication investigated the substantial and effective legal means of administrative regulation in the field of municipal transport. It is noted that a promising legal tool is the regulation of the use of automated control systems, technologies of “artificial intelligence” in the organization of municipal transport.
Малишко Д. В. Правові засоби адміністративно-правового регулювання у сфері муніципального транспорту в Україні в контексті впровадження інноваційних технологій та інформатизації транспортних мереж / Д. В. Малишко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 82 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2019. – С. 120-127.
Keywords: правові засоби; муніципальний транспорт; інформатизація; правила перевезень; транспортна стратегія; транспортні мережі; інноваційні технології; транспортні засоби; правовые средства; муниципальный транспорт; информатизация; правила перевозок; транспортная стратегия; транспортные сети; инновационные технологии; транспортные средства; legal means; municipal transport; informatization; transportation rules; transport strategy; administrative regulation; transport networks; innovative technologies; vehicles